divendres, 5 de febrer del 2010

Què és una bassa de laminació i de retenció d’aigües?

Una bassa serveix per evitar això entre d'altres coses.

Avui llegia en el diari El Punt que “L’Alcalde d’Arenys de Mar tem per l’aigua que retindrà la bassa de la canalització de la riera d’Arenys de Munt”.

Sembla que el nostre Alcalde, possiblement mal assessorat pel flamant Regidor d’Urbanisme de la nostra vila, es pensa que a la platja de la Picòrdia acabarem tenint un Tsunami des de l’interior.

Jo sempre he cregut en la solució de les basses de laminació i de retenció de les aigües de les rieres atès que primer de tot el que fan és impedir que acabi baixant la onada de cop. Així mateix, també evita que les aigües aportin sorres fins al capdavall, cosa que no acumula sorres al tram final de cada sector. I en el moment en que aquesta bassa està plena, l’aigua acaba vessant i baixant progressivament.

L’inconvenient que veig amb tot això és que la bassa s’ha d’anar buidant de les sorres acumulades una vegada aquesta quedi plena. Un altre inconvenient que cal evitar és la possible acumulació d’aigua, provocant males olors i mosquits, sobretot a l’estiu.
Per tant, és una molt bona solució però que requereix un manteniment.

De fet, aquest debat ja el vaig tenir en el seu moment amb l’anterior arquitecte muncipal, en Toni Majó, ja que crec que entre la zona de l’Ajup i la porta al parc de Can Jalpí, convindria fer-ne una de nova, per així evitar pràcticament l’arribada de sorres al calaix de la Riera i conseqüentment a desembocadura de la mateixa de la primera platja.

Entenc que ni l’alcalde ni el regidor d’urbanisme d’Arenys són tècnics, però seria bo no fer ni dir coses poc reals per intentar-se justificar en el cas en que cara a l’estiu tornem a tenir la primera platja feta un nyap. Ja no s’hi valen les excuses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.